MaS gestopt i.v.m. corona (update 2-2)

MaS gestopt i.v.m. corona (update 2-2)

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, blijkt het in veel gevallen lastig te zijn om de Maatschappelijke Stage vorm te geven. Om duidelijkheid te kunnen geven aan leerlingen én organisaties, hebben de scholen in Apeldoorn besproken hoe om te gaan met de MaS in deze tijd. Er was grote behoefte om hier voor alle scholen één lijn in te trekken. 

De scholen hebben besloten tot de meivakantie alle externe activiteiten te annuleren. Hier valt ook de MaS onder. Concreet betekent dit dat leerlingen die op dit moment een MaS doen op een locatie, hiermee zullen moeten stoppen. Een MaS die op afstand gedaan kan worden, kan in principe wel doorgaan. De leerling kan dit overleggen met de MaS-coördinator op school. 

Als het goed is zijn alle leerlingen inmiddels door de scholen geïnformeerd. Hopelijk hebben ze dit ook al naar de stagebegeleiders teruggekoppeld. Mochten jullie vragen van leerlingen krijgen over de MaS, dan kunnen jullie ze doorverwijzen naar school of naar ons.

Alternatieve MaS

In de tussentijd gaan wij samen met de scholen kijken naar alternatieven. Hierbij valt te denken aan opdrachten die vanuit huis of school gedaan kunnen worden. 

Het kan dus zijn dat sommige leerlingen komend schooljaar op deze manier hun MaS behalen. Maar het kan ook zijn dat sommige leerlingen toch nog in het voorjaar van 2021 bij jullie als organisatie aankloppen voor een stage, als dit weer mogelijk is.

We houden jullie via deze nieuwsbrief op de hoogte. En heb je een leuk idee voor een alternatieve MaS op afstand? Laat het ons weten. Wij gaan graag met jullie in gesprek.